11.6.07

Butlletí del 22 de maig 2007

15/05/07 – (El Punt ) - L'Associació d'Excursionistes de Cornudella de Montsant ha organitzat una caminada popular per inaugurar el Camí dels Cartoixans (Albarca-La Morera de Montsant), i que es portarà a terme el 17 de juny. Més informació: 977 821 454.

------

19/05/07 – (El Punt) - Els museus de Reus reten homenatge a Morató Aragonès
Amb un senzill homenatge al pintor Josep M. Morató Aragonès, que va morir fa un any, l'Institut Municipal de Museus de Reus va commemorar ahir el Dia Internacional dels Museus. Al Museu d'Art i Història es van presentar les reproduccions en làmines de tres de les obres de l'artista, que ha promogut la família de l'artista. El regidor de Cultura, Xavier Filella, va anunciar per a l'any que ve una exposició antològica del pintor reusenc, que va estar molt vinculat amb Cornudella de Montsant.
M. Elena Morató, filla de l'artista, va explicar que la iniciativa respon a la voluntat de la família de «recuperar i difondre l'obra del pare». I, per fer-ho, s'han fet reproduccions de tres obres representatives dels temes que Morató Aragonès va tractar sovint en la seva obra: un dibuix pintat amb aquarel·la del campanar de Reus, un paisatge de les muntanyes de Cornudella i un retrat femení. El museu també va muntar una petita exposició d'obres de Morató provinents dels fons propis de la institució que es va poder visitar durant tot el dia d'ahir. Les làmines que reprodueixen les tres obres esmentades s'han posat a la venda al mateix Museu d'Art i Història. La família del pintor també va donar a l'Institut Municipal de Museus de Reus diversos exemplars de llibres sobre la seva obra i una còpia dels arxius personals de l'artista, que són un recull de les crítiques que durant més de seixanta anys li va dedicar la premsa.
Xavier Filella va anunciar per al 2008 una exposició antològica dedicada a Morató Aragonès, seguint la política que ha iniciat enguany el Museu d'Art i Història de dedicar mostres retrospectives a artistes reusencs.