11.6.07

Butlletí del 7 de maig 2007

29/04/07 – (El Punt) – Al Centre Cívic d’Ulldemolins es va celebrar la IV Mostra de joves guitarristes de les comarques de Tarragona.

------

29/04/07 – (El Punt) – REUS.- IVa Edició de la sortida Scooter Clàssic del Vespa Club Reus. 09.00. Parc Misericòrdia. Inici de la sortida cap a Prades. Ruta: Reus - per Cornudella Montsant -Prades - per Vilaplana - Reus (total aprox. 90km). Arribada aproximada: 14 hores.
Al final, el recorregut es va haver de fer en cotxe degut a la pluja. Cada participant va rebre un obsequi.

------

30/04/07 – (Tinet) - Per segon any consecutiu, el Parc Natural de la Serra de Montsant conjuntament amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) organitzen un curs d'introducció a l'ornitologia del territori.
El curs s'emmarca dins el projecte SYLVIA de l'ICO, que té com a objectiu establir una xarxa d'estacions d'anellament, entre les quals es troba la d'Ulldemolins, per obtenir informació, a llarg termini, dels paràmetres demogràfics i tendències poblacionals de les comunitats d'ocells terrestres de Catalunya.
El curs es farà els dies 5 i 6 de maig i constarà de dues parts: la part tècnica es farà al Centre Cívic d'Ulldemolins (Priorat) i la més pràctica, que consistirà en tres sortides al camp.
Així, l'apartat tècnic estarà integrat per les xerrades següents: El món dels ocells i les seves característiques i Introducció a l'ornitologia de camp i l'observació d'ocells.
En la part pràctica hi haurà tres sortides a camp: La primera serà a l'estació SYLVIA d'Ulldemolins per veure 'in situ' en què consisteix l'anellament científic, la segona per posar en pràctica els criteris d'identificació visual i auditiva i l'última servirà per fer una introducció a les espècies més comunes de Montsant. Per a més informació cal trucar al telèfon 93 458 78 93 o bé accedir al web 'ornitologia.org/activitats/cursos.htm'.

------
29/04/07 – (El Punt) – Efemérides. 1153. Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona, ocupa després d'un llarg setge la població de Siurana, al Priorat, l'últim reducte sarraí a Catalunya. La plaça va ser donada al cavaller Bertran de Castellet, senyor de Reus.